vineri, 30 aprilie 2010

APDRP anunţă lansarea,în perioada 3–31 mai 2010,acelei de-a şasea sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura121 din cadrul PNDR

Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” se încadreaza în Axa I – „Cresterea
competitivitatii sectorului agricol si silvic” si are ca obiectiv general cresterea
competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie si îndeplinirea standardelor nationale si a standardelor comunitare.
Obiectivele specifice se refera la:
1. Introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee noi, diversificarea productiei,ajustarea profilului, nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei, inclusiv a celei ecologice, precum si producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile;
2. Adaptarea exploatatiilor la standardele comunitare;
3. Cresterea veniturilor exploatatiilor agricole sprijinite;
4. Sprijinirea membrilor grupurilor de producatori sau ai altor forme asociative în
vederea încurajarii fenomenului de asociere.
Obiectivele operationale se refera la:
Promovarea investitiilor în exploatatiile agricole din sectorul vegetal si de crestere a animalelor pentru realizarea de constructii noi si/sau modernizarea constructiilor agricole existente din cadrul acestora si a utilitatilor aferente, achizitionarea de masini si utilaje noi, înfiintarea de plantatii etc.
În cadrul sesiunilor de depunere a proiectelor, începând cu anul 2010, alocarea financiara se face distinct pentru sectorul vegetal si pentru sectorul de crestere a animalelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu