joi, 15 aprilie 2010

Precizări referitoare la desfăşurarea activităţilor economice de către PFA, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale doreşte să reamintească producătorilor agricoli faptul că orice activitate economică trebuie să se desfăşoare în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările ulterioare.

Astfel:
Activitatea economică este definită în art.2 lit.a) ca – “activitatea agricolă, industrială, comercială, desfaşurată pentru obţinerea unor bunuri sau servicii a căror valoare poate fi exprimată în bani şi care sunt destinate vânzării ori schimbului pe pieţele organizate sau unor beneficiari determinaţi ori determinabili, în scopul obtinerii unui profit”.

Art. 4 precizează că persoanele fizice pot desfăşura activităţi economice, după cum urmează:
“a) individual şi independent, ca persoane fizice autorizate;
b) ca întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale;
c) ca membri ai unei întreprinderi familiale”.

Conform OUG nr. 44/2008există o perioadă de doi ani, care se încheie la 25 aprilie 2010, până la care persoanele interesate pot opta să desfăşoare activitate economică - în una din formele menţionate la art. 4 din ordonanţă.

SURSA: WWW.MADR.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu