duminică, 14 februarie 2010

Anastassios Bougas-autorităţile locale au puterea de a asigura partea lor de finanţare?

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, s-a întâlnit pe 26 ianuarie, la sediul instituţiei, cu Anastassios Bougas, şeful unităţii pentru România din cadrul Direcţiei Generale pentru Politici Regionale a Comisiei Europene.
În cadrul întâlnirii, ministrul Elena Udrea i-a mulţumit lui Anastassios Bougas pentru sprijinul constant oferit în eforturile de integrare şi dezvoltare a ţării şi a apreciat că domnia sa este un prieten important al României.

La rândul său, Anastassios Bougas si-a manifestat aprecierea faţă de echipa care implementează Programul Operaţional Regional, program care, în opinia sa, este cel mai performant dintre programele operaţionale implementate în acest moment în România. "Unul dintre secretele succesului pe termen lung este păstrarea echipei performante", a declarat oficialul european, iar ministrul român l-a asigurat de stabilitatea personalului şi a structurii care se ocupă cu gestionarea programului.

Stadiul implementării proiectelor de pe Axa 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere, a figurat pe agenda discuţiilor dintre cei doi responsabili, ministrul Elena Udrea subliniind că acest domeniu va beneficia de o atenţie deosebită în acest an, ea având deja o serie de discuţii cu cei responsabili pe acest subiect.

De asemenea, Anastassios Bougas şi-a manifestat îngrijorarea faţă de posibilitatea autorităţilor locale a asigura partea lor de finanţare pentru implementarea proiectelor, precum şi faptul că blocajul de pe piaţa bancară împiedică beneficiarii să acceadă la creditele care I-ar putea ajuta în cofinanţare. Elena Udrea şi-a afirmat angajamentul pentru o abordare constructivă a situaţiilor apărute în implementare. "Trebuie să fim creativi pentru a găsi soluţii la problemele apărute, mai ales la dificultăţile autorităţilor locale de a asigura cofinanţarea proiectelor, însă în limitele impuse de Fondul Monetar Internaţional. Principalul meu obiectiv este accesarea fondurilor europene disponibile. În ceea ce priveşte dezvoltarea regională, consider că aceasta trebuie să plece de la resursele existente în turism " a declarat ministrul Elena Udrea.

Cei doi demnitari au concluzionat că au un set de obiective comune care cuprind în principal utilizarea eficientă a banilor europeni alocaţi POR şi progresul României. Elena Udrea şi Anastassios Bougas şi-au exprimat disponibilitatea pentru o colaborare strânsă, pe baza acestor obiective comune şi având drept scop absorbţia integrală a banilor europeni puşi la dispoziţie.
Sursa:www.administratie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu