vineri, 12 februarie 2010

Presedintele Basescu doreste simplificarea accesului la fondurile structurale

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a participat joi, 11 februarie a.c., la Bruxelles, la reuniunea informala a Consiliului European dedicata examinarii situatiei economice din statele membre si abordarii la nivel inalt a temei viitoarei strategii europene privind cresterea si ocuparea fortei de munca, respectiv a Strategiei UE 2020.

Seful statului a insistat asupra faptului ca Strategia UE 2020 trebuie sa ia in considerare distinctiile de dezvoltare economica si sociala dintre statele membre si concluziile care pot fi desprinse in contextul actualei crize economice globale.

Presedintele Basescu a subliniat ca pentru Romania, ramane prioritara finantarea corespunzatoare a politicii de coeziune si a politicii agricole comune, seful statului reiterand prioritatea pe care executivul o acorda dezvoltarii infrastructurii de transport si energetice, inclusiv a proiectelor de interconectare transfrontaliera, diversificarii accesului la resurse, in primul rand energetice, dezvoltarii industriei agroalimentare si turismului.

Presedintele Traian Basescu s-a referit, de asemenea, la necesitatea simplificarii accesului la fondurile comune, mai ales in conditii economice severe. Totodata, seful statului a salutat decizia Consiliului de a modica actualul cadru de reglementare privind accesul la fondurile structurale si a insistat pe nevoia, resimtita de statele cu resurse limitate, precum Romania, a operarii unei deschideri si mai ample in aceasta directie. In mod special, presedintele Basescu s-a referit la dificultatile pe care autoritatile guvernamentale de la Bucuresti le intampina in cadrul proiectelor mari de infrastructura cu obtinerea proprietatii asupra terenurilor pe care tranziteaza cursul rutelor de transport.

Sursa: www.presidency.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu