vineri, 19 februarie 2010

Sprijin pentru beneficiari ai fondurilor structurale

Primul-ministru Emil Boc a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern, că Executivul a aprobat Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României.

„Practic, utilizăm instrumentul garanţiilor guvernamentale pentru sprijinirea autorităţilor locale, astfel încât acestea să poată cofinanţa partea lor de contribuţie la fondurile Uniunii Europene şi comunităţile să se modernizeze cu bani europeni” a explicat primul-ministru.

Beneficiarii acestui sprijin sunt autorităţile locale, instituţiile de învăţământ superior de drept public acreditate sau institute de cercetare-dezvoltare de drept public pentru infrastructură din domeniul cercetării şi dezvoltării şi operatorii regionali de servicii de alimentare cu apă şi canalizare care implementează proiecte finanţate în cadrul Axei prioritare nr.1 din Programul Operaţional Sectorial „Mediu”.

Proiectele pentru care se acordă garanţii sunt cuprinse în următoarele domenii: infrastructură rutieră, de energie, de alimentare cu apă, de canalizare şi tratarea apelor uzate, managementul deşeurilor, infrastructura din educaţie, de cercetare, de sănătate, de asistenţă socială.

„Este un mijloc direct, eficient, pragmatic prin care răspundem nevoilor comunităţilor locale de a absorbi cât mai mult din banii europeni pe care îi au la dispoziţie” a adăugat premierul Boc.

Plafonul de garanţii pentru acest Program este de 2,6 miliarde lei până la finele anului 2010, a precizat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

Sursa: www.gov.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu